när du är redo för en intelligent politik

S är problemet – inte samarbetet skriver Göran Greider i Aftonbladet

Han anser att problemet är socialdemokratin själv och jag håller med.

Nu ska jag förklara vad som är fel, Göran .Det var en dag på stadens gator propagerandes för direktdemokrati jag mötte en av Metalls fackpampar och enligt honom tar Socialdemokraterna in vem fan som helst.

Ja. Så enkelt är det faktiskt och i ett normalt parti har alla människor rätt att fatta beslut tillsammans. Jag frågade om partiet tar in folk som tycker som folkpartiet och moderaterna eftersom han inte var intresserad av att veta vad jag verkligen tyckte. ”Ja” blev svaret av den välkammade fackpampen. Jag lämnade honom i shockat tillstånd. Ett sådant parti vill jag inte vara med i.

Senare lärde jag mig ytterligare inom detta ämne. Man kan inte okritiskt ta in människor i ett parti, inte ens om de säger sig dela uppfattningarna. Man måste se till att de som styr partiet har verklig intelligens. Annars förändras partiet snabbt till oigennkännlighet. Man måste se till att ha med intelligenta människor som är villiga att nå nya höjder genom intelligent diskurs.

Du nämner Olof Palme.

Under åttiotalet, i synnerhet efter Olof Palmes död, ebbade energin i detta andra språng ut. Partiet accepterade alltmer en marknadsliberal agenda.

Jag anser att hela Socialdemokratin ska ta en titt på Intelligent Unions tankar. Enligt mig dog Socialdemokratin av en kula och den kan faktiskt ha kommit inifrån. Med tanke på vad som sedan hände så är det inte alls långsökt. Palme omgav sig med fel folk helt enkelt. Det blev hans fall, tror jag.

Den enda som hade kunnat ta rodret var Anna Lindh. Hon gick samma öde till mötes. Det var tydligt att samma slags politiska mord som utförs två gånger i rad inte är slumpen. Och skulle det vara slumpen så är det en sjuhelvetes slump vi snackar om.

Nej. Göran. Det var inte femtio år sedan Socialdemokraterna kom med en ny idé. Mona presenterade strax innan valet en ide om att vissa ska vara butlers, eller som det kallas på svenska, betjänter, för överklassen.

Det är ingen svag profil. Det är en starkt borgerlig profil. Men i dagens socialdemokrati ryker man inte för en sådan petitess.

Vänsterpartiet borde inlett avvecklingen av de rödgröna i samma sekund och tagit alla riktiga socialdemokrater med sig i detta ögonblick, och inte mesa sig, men vad gör V? Jo. Man startar en hatkampanj och sparkar tillsammans med alla på de som ligger. Det funkar givetvis inte i en situation där politikeradeln hatas av en stor del av befolkningen och snackar om mer invandring när folk är arbetslösa och bidragen sjunker. Du må kalla SD dumma och visst är de inte raketingenjörer, men det är inga andra politiker heller idag…

…och det är det som är problemet. Vi behöver Intelligenta människor, helt enkelt. Se detta som en utmaning och en inbjudan, Göran!

Jag har startat Intelligent Union som ett nätverk som kan ta över stafettpinnen, men vi måste samla oss med goda argument och ta röster från alla partier.

/MrHappy72

Kommentarer till: "Halvt rätt av Göran Greider + You are invited" (4)

 1. HB Nyhetskonsult AB sa:

  Har som multikulturell tankearbetare en fråga. Hur ställer ni er till selektiv invandring? Jag menar den som pågår i det tysta just nu.
  Den som jag beskriver i: http://ufobufo.wordpress.com/2010/10/27/mangkulturell-expose/

  Mvh
  Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin

 2. Min personliga åsikt.

  Så länge folk tas in med verkliga expertkunskaper som vi inte har och verkligen behöver snabbt, för jag antar att det var frågan, så är jag för det. Givetvis ska de ha svensk lön, ha samma förmåner och betala samma skatt i Sverige som oss andra. Det kommer gynna en trevlig känsla mellan människor från alla kulturer.

  Skatteintäkter på arbete i Sverige ska givetvis behållas i Sverige och gå till saker vi alla gynnas av i Sverige tillsammans.

  Och ska vi hjälpa andra länder ska vi fokusera på de som verkligen behöver hjälp att hjälpa sig själva. Indien har ex. miljoner människor som lever under plastskynken på gatan, prostitution och AIDS. De behöver verkligen hjälp och jag är för riktad hjälp till dem och sterilisering. Indien är överbefolkat.

  Eftersom jag är emot rasism är givetvis alla som passar in i det svenska samhället med demokrati och frihet välkomna i Sverige anser jag, men jag anser att utvandring och invandring ska vara i balans och att invandring inte ska fungera som en ekonomisk flykt från korrumperade samhällen eller överbefolkade samhällen.

  En verklig flykting är en politisk flykting som kämpar för demokrati och frihet och som behöver en tids andrum eller byte av identitet, anser jag. Demokratiproblem måste lösas av folken själva genom att de skaffar sig samma demokrati och frihet som vi en gång i tiden valde att göra i Sverige. Vi kan stötta dem om det krävs revolutioner för att få demokrati, men kampen måste de ta själva.

  Vad gäller olika typer av invandring anser jag att människor ska rösta om det för alla tycker ju olika om invandringens fördelar och nackdelar och vi ska lyssna på varann och känna efter hur vi vill utvecklas i Sverige och hur vi vill hjälpa andra folk och människor. Det kommer leda till en acceptans för den invandring folket vill se.

  I stället för krig och krigsmatriel som leder maktkamp, korruption, svält, massflykt och mass-invandring satsar jag pesonligen hellre pengar på att ex. bygga vattenpumpar, ekologiska trädgårdar och skolor i Afghanistan genom Svenska Afghanistankommittén http://www.sak.se/ och tillhandahålla lärare, för jag tror det hjälper mer och fler.

  Turism och kulturutbyte av de som gillar att uppleva andra kulturer är endast en möjlighet om kulturerna behåller sin särart.

  Kulturshock är en verklig sak som jag råkat ut för själv i Indien. Jag har svårt för Indier idag. Jag älskar Sydostasien och folket där, men just när jag ser Indier reser sig nackhåren. Det är därför jag har förståelse för de som idag har blivit rasister. De är kulturshockade. Det är något som man lider av och som utan kunskap kan leda till lasermän och annat otyg. Med kunskap och känsla kan man hantera det.

 3. Självfallet ska Sverige ha en selektiv invandring där folket är med och tar besluten om nivåerna på olika slags invandring.
  /Emvie

 4. Invandring löser inte de miljöproblem, den överpopulation eller den korruption som lett till de osolidariska fattiga förhållanden som människor flyr ifrån. Intelligent politik på detta område skulle verkligen kunna hjälpa. Jag hoppas på Intelligent Union i hela världen. Tacksamhet för att du tagit första steget mot intelligens för hela världens folk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: