när du är redo för en intelligent politik

Aftonbladets Lena Melin skriver att:

… man kan se dagens omröstning som en seger för Sverigedemokraterna, trots att de röstade på det vinnande förslaget. – Det var ju inte deras förslag. De röstade på det förslag som de tyckte var minst dåligt. Däremot är det en seger för de rödgröna.

Fantastiskt. En intelligent demokrati önskar sig väl alla och jag tycker mig nu se att en  minoritetsregering kan anses vara bättre än majoritetsregering. Varje parti måste nu tänka på alternativ och kompromissa och nå fram till bättre förslag som kan nå en stor enighet. Jag anser att det gynnar Sverige. Det blir mer stabilt och intelligent.

Om vi får till ett förslag om omröstning om EU-medlemskapet genom ex. Socialdemokraterna,Vänsterpartiet, Miljöpartiet med stöd av Sverigedemokraterna  vore det verkligen ett första steg mot ett Sverige som kan föra en egen politik igen. Det vore intelligent och demokratiskt för landets alla medborgare att nu få bekräfta om de gillat vad EU har gett för pengarna eller om de nu vill att dessa pengar ska gå till andra positiva saker. Det borde ju ett parti som Socialdemokraterna kunna gilla. De har ju i alla fall ordet ”demokrati” i namnet.

Att Reinfeldt passar på att hota med avskedanden från ambassaderna som en konsekvens istället för att ambassadens löner delas lika kan vi nog anse som ett skrämskott, men man vet ju aldrig. Alliansen verkar ju gilla hög arbetslöshet och alla pengarna till ett fåtal.

En klapp på axeln till SD som jag tycker tog rätt beslut idag.

/MrHappy72

Fler artiklar om detta:
SvT
, DN, Aftonbladet 1, 2 och 3, SvD, Expressen, Expressen 2

Nu är det skarpt läge för Reinfeldt, ”Crunch time” som Kapten Janeway brukar uttrycka det.
Oaktat vad man kan tycka om det ena eller andra så blev statsministern påmind om att Regeringsformen – vår grundlag – även gäller honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: