när du är redo för en intelligent politik

Jan Eliasson uttalar sig i Aftonbladet:

Sverige uppfattas av många som en sedan länge välskött oas i världsekonomin. Den moderatledda regeringen lutar sig tillbaka och frammanar en bild av regeringsfähighet och förträfflighet.

Det liknar inget annat än helt vanlig PR-verksamhet för Svenskt näringsliv och för moderaterna, anser jag. En mer lojal artikel hade varit enkelt att skriva.

Men visst. Jag anser att det är helt uppenbart att man inte kan bedriva någon annan politik än den som moderaterna nu bedriver inom EU oavsett om man kallar nyliberalismen för socialdemokrati eller borgerlig politik.

För visserligen kan man elda på med blåslampan i olika grad för att få halta och lytta att slåss om de jobb som nästan inte finns i inflationsbekämpningens och tillväxtens namn, men det har egentligen ingen större betydelse vad partiet heter. EU och frihandel är grundproblemet. EU feta arvoden och nyliberalism går helt enkelt inte ihop ihop med en solidarisk välfärdpolitik, ej heller med en trovärdig miljöpolitik.

Problemet är att de Socialdemokrater som idag leder partiet inte inser detta eller att de helt enkelt är ulvar i fårakläder som jobbar åt moderaterna. ja ursäkta mig om jag tar i, men det är precis vad det liknar när man läser Jan Eliassons inlägg i debatten, anser jag.

Och känner ni förresten igen den taffliga retoriken?

Och då är det viktigt att inse att Sverige är en del av världen men också att världen finns i Sverige.

Ska vi kalla det för en ”Carl Bildt” som bevisar sig själv för jag minns att han sa något i stil med ”EU är bra för Sverige och Sverige är bra för EU”. Sug på den du som sitter i mörkret med din fina elräkning och strypta pension! …eller du som kanske precis blivit utförsäkrad!

Resten av artikeln är mest tomt babbel om visioner som socialdemokratin ändå inte har uppfyllt eller tänker uppfylla. Nej Jan. jag anser att du har medverkat till förfallet, till arbetslösheten och högervridningen och det är det som du måste erkänna istället för att försöka skönmåla detta borgerliga förfall som både borgerligheten och socialdemokratin idag står för.

Socialdemokraterna måste välja väg! Höger eller vänster. En delning av partiet är också en möjlighet där nyliberalernas parti får heta ”Nyliberaldemokraterna” eller något liknande.

MrHappy72

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: