när du är redo för en intelligent politik

Det chattas i Aftonbladet om Libyen och Khadaffi angående invasionen.

Mina frågor:

Vem leder rebellerna?

Hur stort stöd har Khadaffi och hur stort stöd har rebellerna i procentuella tal i Libyen?

Vad vill egentligen rebellerna politiskt?

Varför har inte rebellerna fått ge uttryck i media för vad de vill åstadkomma?

Jag har sett rapporter om att rebellerna är unga och drogade. Varför är rebellerna unga och drogade? Vem förser dem i så fall med droger och i vilket syfte?

Om nu rebellerna är underbeväpnade varför inte beväpna dem med ex. pansarskott och effektivare luftvärn istället för att invadera om de nu är så många som det sägs?

Är det vi ser nu en invasion för att stjäla  Libyens oljereserver och historien om rebeller och slakt på civila en överdrien historia som spelas upp i vår egen styrda media för att motivera kostnaden för invasionen?

Stämmer det att folket i Libyen har det relativt bra under Khadaffi, att pengarna för oljan går till hela folket rättvist fördelat?

Svenska Lundil oil finns redan i området, vad jag kan förstå, men kommer de som tar över nu med USAs hjälp släppa in fler västerländska oljebolag, eller hur kommer framtiden se ut?

Jag har läst på lite om Libyens statskick på Wikipedia och Khadaffis gröna bok och Libyens direktdemokratiska folkförsamlingar. Varför tas inte det upp i media i samband med detta?

Citat ur Guardian ”Gaddafi go to Israel” Anser rebellerna att Khadaffi arbetar för Israel och kanske för väst? Varför?

Citat ur Wikipedia: ”Demonstrators to Colonel Gaddafi were also seen carrying images of King Idris I.” Handlar detta om att demonstranterna vill avskaffa den republik och demokrati som Khadaffi installerat och införa kungadöme igen? Royalism?

MVH
Mr Happy72

Kommentarer till: "Frågor till experterna om Khadaffi och Libyen." (21)

 1. Jag ska försöka svara på frågorna utifrån min egen intuition:

  Den enda ledningen rebellerna behöver är ett starkt motiv att störta Khadaffi. Khadaffi har förmodligen ett större stöd eftersom majoriteten av folket är rädslobaserat och rädda om sina liv. Dessutom har de nog också haft det ganska bra under honom. Samma sak är det ju med alla oss konsumtionshyllande västerlänningar vars lydanden är rädslobaserat och om vi inte följer mönstret så blir vi fattiga och dör som uteliggare i den karga vintern. Vi vet det undermedvetet men pratar inte om det eftersom det är så svårt när alla begreppen är förljugna. Med fallet Khadaffi är det per definition att han är diktator. Men systemet vi har så är det en allmänt accepterad lögn att vi har demokrati. Den elit som styr USA och Sverige är långt mycket galnare än Khadaffi, bara det att det inte syns när medierna mörkar och snedvrider genom propaganda mot folket.

  Det enda rebellernas vill är att störta Khadaffi. Det är samma politik som i revolutionen i Egypten.

  Rebellerna har inte fått ge uttryck i media eftersom Khadaffi inte vill. CNN och annan gammelmedia bryr sig heller aldrig om motiv till varför saker är som det är.

  Kan de unga rebellerna skaffa vapen så kan de också skaffa droger. Ofta drogar man sig frivilligt. Förmodligen får det också upp modet. Vapen levereras från sverige. Drogerna kommer från Afghanistan. NATO låter odla mer än de bränner. De bränner bara när propaganda ska göra för syns skull.

  Jag tror inte svensk vapenhandel gör åtskillnad. I sådana här maffia-kretsar finns fagra löften till svenska folket men är genomkorrupt invändigt. De säljer till rebellerna när de har råd att betala för sig. Svenska vapen går mest till Khadaffi som har pengar. Våra svenska krigsherrar lyfter inte ett finger för rebellerna eftersom de är fattiga. Det är Khadaffi som Bildt samarbetat med.

  Orsaken till No fly zon är att NATO lätt ska kunna invadera Libyen. Vilken annan anledning fanns att sätta upp den, när det är tanks som Khadaffi använt sig av? Var så säker på att om NATO går in i landet så kommer de aldrig gå ur! De kommer att hålla krigslåga vid liv så länge som det finns liv kvar i Libyen. Mycket som spelas upp i vår egen styrda media är betalt av krigsindustrin. Snart kommer det i sverige att visas massor av propaganda som romantiserar NATO och ger en fel bild: http://8dagar.blogspot.com/2011/03/100-miljoner-i-statlig-krigspropaganda.html
  Propagandan behövs som förberedelse att bygga upp de svenska trupperna och att invadera Libyen och Iran.

  Folket i Libyen har det säkert haft relativt bra under Khadaffi, där pengarna för oljan går till hela folket rättvist fördelat. Jag tror inte han varit någon dum diktator. Därav så många soldater som stöder honom och inte rebellerna.

  Svenska Lundin oil finns redan i området. Det är Carl Bildt som fixat det: http://corruptio.se/
  USA och Sverige ser det alltså som väldigt viktigt att beslagta oljan från Libyen eftersom Khadaffi visat att han inte tänker sälja oljan för värdelösa dollar.

  Jag har inte läst på ett piss, alltså djupstuderat! Bara genom yttre observationer av yttre omständigheter som verkligen är sant (text att USA invaderat Irak, Afghanistan och de stödjer Israel, 9/11 var insiderjobb) och att haja till och lägga på minnet allt som inte är main-stream så kan man få ihop bilden ganska bra. Mönstret är att NATO (USA och Sverige blandannat) kommer att invadera Libyen, Iran, Korea för att till sist ta China.

  Libyens direktdemokrati hotas av falsk USA-demokrati! Alla vet ju att västerländsk demokrati är en lögn. Det är inte alls folket som styr – det är eliten och krigsherrarna som styr. Det vet också araberna om och de ser ett krig mot detta system som ett heligt krig mot satan. Khadaffi har lyckats upprätthålla moral och direktdemokrati och därför vill den zionistiska maffian som styr bland annat NATO krossa detta. Självklart är detta något som tystas ner i de zionist ägda medierna. Har vi inte redan hört att det mesta ägs av judar? Om nu zionister förtjänar att kallas judar.

  Om rebellerna är stödda av USA och Israel bara till den grad att det blir en förevändning att invadera Libyen är en mycket intressant fråga! Där vågar jag inte gissa på något. Det skulle bli för spekulativt. Det som jag hittills nämnt är bara uppenbart och som vem som helst med lite gnutta intelligens kan räkna ut. Din fråga om vad som driver rebellerna är viktig. Är det bara en nyck de fått från Egyptens revolution, är de styrda, drogade och hjärnmanipulerade av västerlänningar eller har de någon egen agenda som tystas ned av media både i Libyen och västvärlden?

  Är det så att människan har en inneboende kunskap om att så länge det inte finns någon som styr, oavsett det är diktator, kung, regering eller världselit, så råder det en frid av den enda sanna demokrati som förtjänar att råda på jorden just nu. Kanske är det detta ljus som har drivit Jasmin-revolutionerna i nordafrika och Kina, mot döden?

 2. dimridåer är ju inget nytt:

 3. Vad skulle det verkliga motivet vara om han har ett stort stöd av majoriteten om de dessutom har haft det ganska bra under honom?

  Är det verkligen så att han är diktator? Styr inte folkkomitteerna? Jag trodde att han typ var ÖB eller liknande?

  Du anser att den elit som styr USA och Sverige är långt mycket galnare än Khadaffi och att det inte syns när medierna mörkar och snedvrider genom propaganda mot folket. Jag anser att det syns lång väg och att det är pinsamt att vi inte längre verkar ha en fri press. Endast Jan Guillo verkar ju ibland få nypa till lite på undangömd plats.

  Men vad driver rebellerna? Det vill jag veta. Jag tror faktiskt inte det är samma politik som i revolutionen i Egypten. Egypten upplevde jag som ojämlikt när jag var där sist. Khadaffi har enligt vad jag läst verkat för jämlikhet.

  Rebellerna hade ju enkelt kunnat få ut sitt budskap, men jag tror att budskapet är så pass tokigt att västlig media inte vill visa upp det. Det verkar rent intuitivt som det drivs på av högre tjänstemän som läkare och jurister i namnet av gamla kungar. Jag ser det när jag läser om Benghazi i Wikipedia. Plakat med gamla kungar. Att media inte förklarar eller reflekterar är stor synd och skam och ovärdigt.

  Du tror alltså att de unga rebellerna är beväpnade och drogade av väst? Jo, det skulle ju inte förvåna mig det minsta.

  Hmm…. Om de säljer vapen till båda sidor så är det ju i alla fall inbördeskrig på mer lika villkor.

  ”No fly zon” är skönskrivet för invasion.

  Att vår egen styrda media är betald av krigsindustrin betvivlar jag inte. Den verkar otroligt partisk.

  Ja. Romantiseringen av NATO och kopierandet av amerikanska begrepp har stört mig länge nu. Det är något djupt sjukt med soldater som mördar för pengar och begår krigsförbrytelser tillsammans med USA. Ännu sjukare är en riksdag som stödjer det. Men positiva nyeten är ändå att SD, V och 4st miljöpartister och intelligent Union är för fred. Ja. Vi kan rösta för fred nästa val.

  Tacksamhet för länkarna.

  Jo. att folket i Libyen har haft det relativt bra under Khadaffi, där pengarna för oljan går till hela folket rättvist fördelat, är nog anledningen att man nog inte riktigt kan tro på vår media som säger att han har noll stöd. Jag tror helt enkelt inte på det alls. Han verkar ju dessutom vara redo att dela ut vapen till hela folket vid en invasion. Om han har det stöd, jag tror han har, har inte invasionsstyrkorna en chans. De kommer bli slaktade som grisar så fort de kliver in. Ett enat folk vinner alltid.

  Kan vara smart av Sverige att ligga lågt så inte Sverige går in som korkade amerikaner och blir slaktade. På så vis är Calle smart.

  Du kan ha rätt att NATO (USA och Sverige bland annat) kommer att invadera Libyen, Iran, Korea för att till sist ta China. Jag vill stoppa detta, men det kräver att du vaknar upp och joinar Intelligent Union eller ett annat fredligt parti.

  Jo. Det finns ju faktiskt massvis med bra judar som ex. professor Noam Chomsky som är för fred och rättvisa mellan alla folk. Jag känner även att fler judar från Israel börjat vakna nu. De vill inte vara med på mördandet för olagligt territorie längre. Många försöker droga ner sig för att glömma vad de gjort, medan andra ser möjligheterna för förändring och sannolikt snart börjar organisera sig för att rädda Israel ur sionisternas krigiska marsch mot en ny förintelse.

 4. Jag undrar om inte Gadaffi jobbar tillsammans med CIA och Mossad eftersom han har blivit en perfekt fiende som kan gynna…. http://en.wikipedia.org/wiki/Military-industrial_complex … Efter striden kan det produceras och levereras nya leksaker … Folken i Israel, Libyen och USA kan med lite nya terrorattacker hunsas som vanligt som lydiga byrackor. Perfekta fiender som ex. Usama bin Laden och Khadaffi vill man ha kvar. Endast om man moppsar upp sig upp mot dem som ex. Saddam Hussein gjorde kan man bli krossad och se moloken ut i bara kalsongerna och sedan bli fimpad. Vad intressant det vore om fler kunde uppmuntra fred genom att konsumera saker som finansierar en vettig politik. Fredliga partier finns det ju dessutom om man letar lite.

 5. ”…konsumera saker som finansierar en vettig politik”? Vad för saker exempelvis kan vi konsumera då?

 6. Vettiga reflektioner.

 7. Jag tror att Yogi menar att konsumera lokalt, ekologiskt och se till att undvika att betala skatt till länder som bedriver invasionskrig är bra.
  Välj fyra saker nedan! :-)
  Ekologiskt svenskt äpple som du plockar hos en vän utan att politikernas invasionsarme får ett rött lingon.
  Amerikansk Coca-cola
  Kläder av ekologiskt odlad hampa från ett land som inte stöder invasioner som du byter till dig av en vän som varit på resa där.
  Ekologisk choklad från Schweiz.
  En Svensk Volvo
  En bensinbil som byggts om till elbil

 8. Aha!

  Jag väljer…

  1) Ekologiska lokala äpplen

  2) Odla industrihampa o sälja. Omöjligt göra drog på det!

  3) Kakaobönor orostade. Rostning förstör näringsämnena!

  4) En svensk Volvo jag ber om att inte stoppa i motor på, som jag på ett flak transporterar till elbilsfabriken i Nödinge och ber dem sätta in elmotor och batteri. Hoppas Volvo inte ta betalt för en motor de inte satt i, så pengarna går till konverteringen. Staten bör också ge nåt bidrag för att visa sitt stöd för miljön.

  Jag önskar vi kunde ha en politik som inte motarbetar detta!

 9. Men som det är nu så har vi en regering där Carl Bild med Lundin Oil jobbat med Gadaffi och förmodligen så har vi en regering med fullt stöd i allt som USA-ambassaden, CIA, Mossad och mysko marknader ber dem om att göra.

  Istället måste vi ha politiker utan ekonomiska vinstintressen! Vi måste garantera politikerlöner som är i nivå med vanliga lönearbetare, för att kunna hitta de politiker som drivs av andra intressen än pengar.

 10. Är Volvo personvagnar svenskt eller kinesiskt? :-) Stödjer Kina invasioner? Är Kina kapitalistiskt, korrumperat eller jämlikt?

 11. Jag tror inte det räcker med lönesänkningar för korruptionen kommer förbli den samma oavsett politikerlönen. Flera av de individer som vi ser i politiken idag har andra inkomster vis sidan av politiken och ev. bruna kuvert under bordet kommer vi inte se ändå.

  Nej. Det behövs en Intelligent Union av människor som bryr sig om planeten, om naturen och om fred på riktigt. Människor som har mediterat ordentligt och kommit djupare i sitt inre och känner en enhet med allt levande. En union där primehögern aldrig kan infiltrera och ta över. Medvetna människor. :-)

 12. Äkta svensk monterat i Torslanda, Hisingen.

  Kineserna har invaderat Tibet, drivs också av ekonomi och är korrupt. Jämlikhet finns inte eftersom de arresterar folk från Jasmin protester och kör till ett sjukhus där de plockas i delar och säljs. Man ska nog vara noga med att inte äta kött där som turist.

 13. Jag tror att sist jag kollade upp saken så var PV kinesiskt, men nåväl…
  Om vi då säger att Volvo PV är Svenskt…
  Är Sverige kapitalistiskt, korrumperat eller jämlikt?
  Deltar Sverige i invasioner av andra länder?
  Vilka parlamentsledamöter har röstat emot invasioner och för fred?
  Går din skatt till detta och hur känns det att betala för det?

 14. Sverige är kapitalistiskt, korrumperat och ojämlikt.
  Sverige deltar i invasioner av andra länder.

  Om du menar regeringen som parlament så är det bara V som röstat emot invasionen, men de håller nog på att mjukna i den frågan för annars blir de petade och följer inte ”linjen”, ”den hemliga US-agendan”.

  Min skatt har går till vapen som har sålts till diktaturer och för att skicka soldater för att konsumera vapnen och skydda opiumodlingar i Afghanistan vilka har ökat med 300% sedan NATO tog över. Min skatt går inte till de sjukaste som måste dö för att de inte kan försörja sig.

  Är Intelligent Union för en sådan här politik?

 15. V och SD och 4 miljöpartister röstade emot invasionen av Afghanistan. Endast SD är emot invasionen av Libyen, tragiskt nog… men med den kommentaren förväntar jag mig strax att du blir medlem. Läs mer om vår politik och om att vara medlem! Ställ gärna frågor! Om du vill kan jag ansluta dig till denna blogg också så du kan göra blogginlägg som länkas till olika dagstidningar och andra bloggare.

 16. Jag skulle inte hålla partilinjen i alla punkter eller vara solidarisk i frågor. Jag försöker följa majoriteten som för mig är folket på jorden och inte en minoritets konsensus. Tyvärr – jag klarar inte av att jobba i en politisk grupp.

 17. I så fall föreslår jag att du betänker att resultatet av att låta en oupplyst kortsiktig majoritet bestämma visserligen kan bli jättetrevligt ända tills resurserna börjar ta slut. Då kan trevligheten drastiskt förändras och det kan hända att det redan är för sent att tillsätta en Intelligent Union av människor för att rädda planeten. Ett talande exempel: http://www.hartford-hwp.com/archives/24/042.html
  En sida med bra citat och tragikomiska bilder på vad oupplysta majoriteter, oupplysta ”eliter” och oupplysta diktaturer gör med vår planet: http://in-gods-name.blogspot.com/2009/06/population-elephant-problems-with.html
  Det är inte bara så att det hänt förrut, men det går dessutom att förklara matematiskt: http://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY
  Så om du bryr dig om mänsklighetens fortlevnad och naturen och alla djuren så finns det endast ett val för dig i valet. Intelligent Union som sannolikt valsamverkar genom Valsamverkanspartiet. Men vi tackar dig för att du har insikten om att du inte skulle klara av att fatta de viktiga besluten. Det är mer än de flesta skulle klara av. Så det är i alla fall en hög intelligens du har i det avseendet. Ärlighet. Inget som man kan anklaga många politiker för. :-) Om du kommer till djupare insikt genom introspektion och meditation och inser att du kommer kunna följa partilinjen är du välkommen tillbaka.

 18. Hej!
  Fint att läsa detta. Jag har känt mig så ensam…
  Det har efterfrågats motiv hos rebellerna. Jag tror på detta scenario: Facebookrörelsens gatukravaller öppnade en möjlighet för stammar som under Kadaffis regim förhindrats att berika sig. Benghazi var ju säte för den kung som störtades under revolutionen och det finns naturligtvis en levande revanschvilja hos alla sanna, stridsglada beduiner. Ni kan se och höra att de unga männen påminner mycket om våra fotbollshuliganer och ungdomar i förorten som ibland tänder bilar och anfaller ambulansmän. Många unga män älskar krig och känner sig manade så fort det finns minsta anledning att skydda och strida för den egna flocken. Och Kadaffi har inte försökt hindra denna krigiska sida i sin kultur utan i stället uppmuntrat den i diverse sportövningar och i attityden mot en fientlig omvärld.
  Vill man veta ”motivet” räcker det alltså att gå till fotbollsfans.
  Det är oerhört lätt att få unga män att bli våldsamma. De äldre herrar som har de största vinsterna att vänta av förestående förändring är de stam- och klanhövdingar som alltså kan återfå det som deras stammar en gång ägde – oljekällorna. Kulturellt och religiöst är det en plikt att berika sig då tillfälle ges – av Allah.
  Medan våra media försöker få oss att tro att det är demokrati och tryckfrihet som driver dem.

 19. Välkommen in i värmen Mats!
  Jag tror din förklaring kan vara riktig och att detta krig eventuellt kan leda till intelligent direktdemokrati längre fram när folket inser att intelligent folkstyre är bättre för alla.

 20. Och så blev det så här i stället…
  Och nu ska vi rädda Venezuela…

 21. Jo. Kul att läsa sina gamla frågor som fått svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: