när du är redo för en intelligent politik

Alla Europas ledare vill ha fingrarna i oljeburken i sandlådekriget, verkar det, flyga med flygplanen, försöka verka statsmannamässiga, spänna musklerna, använda upp den militärindustriella bugeten som medborgarna betalar för och få en del av den framtida oljan för sina egna företag. På något vis är det komiskt. Folken i EU har röstat fram spektaklet vi ser. Vi får hoppas de väljer Intelligent Union i framtiden.

Man vill liera sig med den som har makten vid slutet av konflikten. Det tisslas och tasslas i hemliga samtal. Vem som blir vinnare är oklart. Vem blir ledare? Vilken häst ska man spela på? Det kan bli början på en större konflikt som du betalar för med din skatt, med din lägre pension, med din sänkta A-kassa, som Libyens barn får lida för och som går i fickorna på de som äger vapenfabrikerna och oljeföretagen.

Men min egen förhoppning är att det tillslut blir det Libyska folket som beväpnar sig till tänderna med automatgevär, pansarskott och effektivt luftvärn från Schweiz, det fredligaste landet i världen, och sedan styr genom sin egen demokrati där varje medborgare har sitt eget mandat, samt att de väljer att fördela landets resurser jämlikt och adresserar överbefolkningen i landet. Ja. Det vore intelligent. Jag hoppas att även religionen Islam kan vakna upp nu och inse att det är bra att varje land kan föda sitt eget folk med eget producerade grödor. Då har det ingen betydelse att deras förre ledare, Khaddafi, oavsett vem han egentligen arbetar för, har en pensionsförsäkring i Sverige. Då kommer alla ha mat.

Ett intelligent jämlikt ”arabiskt Schweiz” vore kanske toppen för Libyen och resten av världen, tror jag. Snälla Universum hjälp Libyen till en riktigt intelligent direktdemokrati och fred! Vi lever på 2000-talet. Planetens resurser är begränsade så låt oss hjälpas åt tillsammans nu och sakta men säkert börja använda intelligensen!

/MrHappy72

Kommentarer till: "Ett intelligent jämlikt Schweiz vore toppen för Libyen" (2)

  1. Fantastiskt! Libyen och Schweiz skulle då kunna uppmärsammas som länder där ledarna låter sig styras av folket. Schweiz är rejält nedtystat om deras demokrati. Skulle vi börja prata om att vilja ha den demokratin skulle vi snart få smutskastande propaganda i median. Men just nu är det bara tyst.

    Schweiz är det enda landet i Europa som har direkt demokrati, alltså att folket styr genom att rösta på sakfrågor istället för personval!

    Jag har funnit ett sätt att med säkerhet styra demokratin åt det hållet. Låter kanske som en självklarhet, men lyckas man få in detta i grundlagen så går det åt det hållet, om det är det som folket vill:

    § Bara folket kan ändra landets grundlag, genom folkomröstning

  2. Jag tror inte vi skulle bli smutskastade alls. Anledningen att etablissemanget väljer att smutskasta SD är att folk ska rösta på SD. De som sitter i media-topparna gillar att SD är Israelpositivt och anti-muslimskt, tror jag. Men det finns ett sätt att höras. Blogga med oss och förbind länkar till dagstidningars artiklar och bloggares artiklar! Skaffa fler INTELLIGENTA medlemmar! När vi blir tillräckligt stora kommer intelligensen uppmärksammas.

    Jag och resten av Intelligent Union, tror jag, gillar din lag och jag anser personligen att den gäller redan nu, i alla fall om folket inte ges valet att införa den genom folkomröstning. Deliberativ demokrati som ett steg innan direkt demokrati är OERHÖRT VIKTIGT för intelligenta beslut. Dessutom att deltagarna är intelligenta, öppna och avslappnade nog att kunna lyssna på varann och på helheten. Fungerande kunskaper, minne och känsla krävs också givetvis m.m. Man måste inse att vem som helst inte är byxad att fatta deliberativa direktdemokratiska beslut. Det är inte elitistiskt som vi ofta blir kritiserade för. Nej. Vi förklarar varför och hur man kan koppla om sina hjärnkontor till att utveckla förmåga till superintelligens och sedan deltaga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: