när du är redo för en intelligent politik

Glada Nyheter! Genom Aftonbladet läser jag nu för första gången på länge något balanserat om Libyen och Israel och det kommer från Jan Guillo. Tack Jan!

Så om det är något Västvärlden, däribland Sverige, skulle kunna göra för att stödja en demokratisk utveckling i arab­världen så vore det att behandla den israeliska ockupations- och förtryckarpolitiken lika beslutsamt, om inte lika krigiskt, som vi nu tagit itu med Muammar Gaddafi. Då skulle världen bli bättre.

…även om jag personligen är för att beväpna folket istället för att bomba Khadaffis flyg och pansar.

Men ledsna nyheter också. Precis som Johanne Hildebrandt tycker jag att det är tragiskt att se ett Vänsterparti som nu plötsligt är för att stödja bankmaffian och det militärindustriella komplexet sända JAS-flygplan att bomba och invadera Libyen med.

Det är slöseri med skattebetalarnas pengar och en klar indikation på att Vänsterpartiets medlemmar nu måste se sig om efter hederligare partier, anser jag.

Att flygbombningar nästan alltid dödar oskyldiga civila, som antingen råkar vara på fel plats eller dör när stridande gömmer sig bland dem, verkar fullständigt ha glömts bort i den krigshetsande glädjeyran.

Ja. Det är jag helt enig ned Johanne om. Det är rentutav ett historiskt tragiskt ögonblick för mig som tidigare berömt Vänsterpartiet för att vara ett fredligt parti. Vänsterpartiets medlemmar bör nu se sig om efter fredligare alternativ och valsamverka sig in i riksdagen nästa val!

För mig är det viktigt att Gadaffi störtas av sin egen befolkning och ingen annan. För jag tror inte alls att stödet för Gadaffi alls är så lågt som medierna i Väst vill påskina och det har jag skrivit om tidigare i denna blogg.

Men jag har också en misstanke om att detta delvis kan vara ett resultat av exponentiell tillväxt i det starkt överbefolkade Libyen och att detta krig kan vara ett planerat folkmord och att i så fall konflikten dras ut på tiden. Vi får se.

Vi kan säkert komma att få se mer reduceringar av polulationen Det är bara att hoppas på att man inte blir inblandad för fler talande exempel och påminnelser angående vikten av intelligens för hela den globaliserade världen behövs absolut inte.

Ett beväpnat folk i kombination med direktdemokrati kan leva i fred trots att de har fyra olika språk och massvis med dialekter. Se på Schweiz! Har de dessutom intelligens kan de undvika tillväxthysterin.

Tecknad bild om en fågel som drömmer om fred där veto-buren har tagis sönder och fåglarna har demokrati och jämlikhet

Jag har en dröm om fred.

Jag tror vi kan klara av det bara vi får intelligentare ledarskap över hela världen. Vad tror du? Kan vi ge freden en chans i nästa val?

MVH
MrHappy72


Röda Malmö ställer viktiga frågor
:

Men vad händer när protesterna når den USA-stödda religiösa diktaturen i Saudiarabien? Och när ska det inrättas en flygförbudszon över Gaza?

Wiseman tycker att:

I vilket fall som helst bör vi först och främst ägna vår energi åt att se över den inhemska säkerhets- och försvarspolitikens identitetskris.

Sveriges kommunistiska parti tycker att det är motsägelsefullt:

Dödstalen skyller man på Khadaffi och sedan är allt frid och fröjd och så har man demokrati och mänskliga rättigheter i Libyen precis som i Irak och Afghanistan. Det vill säga USA:s och Israels begrepp om demokrati och mänskliga rättigheter i ockuperade länderna.

En annan fråga som kommer upp i mitt sinne när jag läser Badlands Hyena är: Kan det vara så enkelt att det är samma svartklädda anarkister som även huserar i Libyen och att de är emot den förträffliga marknadsliberalismen som skiljer agnanrna från vetet? Eller är helt enkelt Libyen ett politiskt experiment, typ som Pol Pots kambodja ?
Svenskbladet lägger tyngd på att visa upp det militärindustriella komplexets intresse av krig i Libyen på ett tragikomiskt vis.

Kommentarer till: "Beväpna Libyens folk men också det Palestinska folket!" (2)

 1. Befolkningsreduktion är ingen lösning! Enligt mig är vi för lite folk på jorden. Vi måste bli fler för att kunna övermanna eliten som gör allt i sin väg för att reducera befolkningen så de kan få kontroll över massan.

  Det finns massor av yta på jorden för människor att sköta vår jord! Sahara är ett enormt stort område. Det är bara att sätta igång att bygga och få Sahara att grönska. Tekniker och kunskaper för att stoppa öknarnas utbredning finns. Jag kollade på min jordglob – på samma breddgrad som Mexico, Indien och Burma där det är grönskande, så varför inte få Sahara att grönska.

  Det finns plats för människor och framförallt finns det alltid ett överflöd av mat om vi slutar att förstöra den. Enorma mängder mat slängs av affärskedjor. Hellre slänger de en dag gamla varor än säljer billigare. Sedan är det ju bara att gynna vegetarianismen och missgynna köttindustrin som är det andra största miljöhotet i världen.

  Jag tror inte du behöver oroa dig för befolkningsökningen. Den reglerar sig självt till den optimala nivån om naturen själv skulle få bestämma. Att låta människor reglera leder till massmord och ett eländigt liv. Att hjärntvätta människor att inte skaffa ungar gör dem inte lyckligare. Men många människor runt oss gör oss lyckliga! Det behövs många människor för att stå emot våldsmakare. Det behövs många som plockar ogräs. Vad gäller mat så finns det i överflöd om vi låter bli göra kött och biobränsle av det.

 2. Visserligen kan ny teknik till en viss del skjuta upp problemet en viss tid, men sedan måste det lösas.
  Så vi hade givetvis inte haft den åsikten om det inte vore för fakta.

  Teoetiskt om exponentiell tillväxt:

  Verkligt fall av exponentiell tillväxt:
  http://www.hartford-hwp.com/archives/24/042.html

  Trevliga citat och blider om problemet:
  http://in-gods-name.blogspot.com/2009/06/population-elephant-problems-with.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: