när du är redo för en intelligent politik

Det är samma gamla ”tillväxt” som diskuteras som vanligt i E24 idag. Det är Tommy Waidelich med sitt tyskklingande namn som träder fram som sannolik framtida finansminister.

Men låt mig nu förklara varför ”nedväxt” är en rimligare tanke, Tommy! – Jo. Det handlar helt enkelt om konsekvensen den exponentiella funktionen. Tillväxt betyder ju att vi ska producera och konsumera mer än vad vi gjorde året innan.

Det betyder alltså att 7 miljarder människor ska bli fler år efter år i oändligheten, men inte enbart att det ska växa, men dessutom att det ska accellerera. Jo. Accelleration är nämligen samma som exponentiell tillväxt.

Så om du vill använda samma retorik igen Tommy, så förklara gärna för mig varför vi ska utsätta planeten för detta!? Ska det vara på detta viset? Kommer vi bli lyckligare för det?

Vi i Intelligent Union ser jordens resurser som ändliga, helt enkelt för att planeten är rund som en boll. Planeten är alltså inte oändlig och därför ej  heller planetens resurser. Träden kan ta slut, fisken kan ta slut, oljan kan ta slut, uranet kan ta slut. Och är inte detta ett faktum så snälla du upplys oss, Tommy!

Dessutom ser vi intressanta fördelar med att rädda mänskligheten från samma öde som drabbade påskön, nämligen att vi kan ha träd, vackra djur av alla de sorter, fullvärdig mat, rent vatten och att vi alla tillsammans kan slippa kannibalismens intåg i kulturen.

Ja ni som är flitiga läsare i denna blogg får ursäkta repetitionerna, men dessa länkar är bland de viktigaste jag någonsin hittat och det handlar om dig och mig och om hela mänskligheten. Vi måste skaffa oss intelligenta politiker om vi vill skapa nedväxt.

MVH
MrHappy72

Kommentarer till: "Hej Tommy Waidelich! – Nedväxt borde diskuteras!" (2)

  1. tingelinghelena sa:

    Gemene man måste börja tänka på vilka konsekvenserna blir av att allt ska ökas upp. Det börjar bli ont om tid för att få folk att reagera. Om man ser till det minst onda realistiska alternativet för att få till stånd en bättre lösning än vad som är idag. Vore inte det då bäst att få in sossarna i ledande position? Samtidigt som man bearbetar deras medlemmar för ett mer långsiktigt och mindre konsumtionskrävande tänk ekonomiskt. Smyga in det på agendan. :-)

  2. ”Tillväxt betyder att vi ska producera och konsumera mer än vad vi gjorde året innan”

    Få har insett detta! Det pratas om miljö men ändå skiker de TILLVÄXT!
    Klarar vi ens av att konsumera så mycket som de vill driva oss till? Måste vi bli fler tycker de? Med tillväxt menar de väl ekonomisk tillväxt, men de tänker verkligen inte längre än en medel-svensson.

    De försöker låta som experter men egentligen repeterar de bara fraser ur någon hemlig agenda som Reinfeldt fått via USA-ambasaden, eller något. Reinfeldt är en riktig diktator vad jag har förstått, med inflytandet att missgynna vem han vill i regeringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: