när du är redo för en intelligent politik

Det finns en hel del intressanta företeelser i Aftonbladet idag att begrunda som är tragikomisk humor för mig.

Mattförsäljaren
Du som är lite mer bemedlad inser förhoppningsvis att en ev. mattförsäljare, låt oss kalla honom Achmed som ex. har den gda smaken att ta med sig mattknivar på ett flyg är helt trygg om människorna bara är intelligenta nog.

-Hey Hey! Jak skolle para sära mattan! OK?
– Men snälla Ahchmed, hela din familj och släkt dog ju under bombmattorna som vi släppte över dem medan du var ute och vallade getterna.
– Nej, fifan! Jak tikte aldri om frukan och snorungarna. Jak gillar getter pettre. Tet far satans tvångsgifte. Jak läser nu Salman Rushdie, har en fin liten get som char ett smäckert bäää, inte ett sånt där fult BÄÄH, och så säljer jak mattor. Jak vill tacka politikern som är met på invasioner genom att leverera dem fina mattan. Och min lilla dotter Bobina som överlevde och som nu inte char armar är nu inte lika klåfingrik. Tet är jättepra.

Atomklyvning
På samma vis är ju kärnvapen lika trygga i händerna på intelligenta människor om folket väljer… ex. presidenter med intelligens, ex. president George W Bush… Nåväl, det finns ju bra exempel på intelligens, tack och lov, ex, Einstein med sitt enorma kreativa IQ uppfann kärnklyvningen

Einstein: -Tada! Jag kom på en grej nu! Vi kan skapa en atombomb! Wow! Det måste jag berätta för trögfattarföreningen! Åh! Jag är så intelligent.

Nåväl…Fuck-ochima är bara en sån där osannolik ”Fucked up” händelse, precis som Hiroshima, Nagasaki, Harrisburg och Tjernobyl så vi kan nu anta att det var så osannolikt att det faktiskt hände att det nog aldrig kommer hända igen…

Men nu lite allvar… I ljuset av detta kan du i alla fall inse att vi behöver en mer komplett intelligens i balans ex. genom partiet Intelligent Union. För även om du råkar ha ett IQ som Einstein, kan vara lika känslosam som Thomas DiLeva eller lika duktig på att samla pengar på hög som Rockefeller eller lika fri mentalt som en nakenfis som rusar ut på en fotbollsplan så behöver du intelligent politik. Du behöver oss som kan se helheten samtidigt som vi faktiskt kan skratta åt det utan att ta livet av oss. Du behöver Intelligent Union. Det är därför jag skriver detta idag till dig.

Nakenfisar
På tal om nakenfisar. Nakenfisarna mekka finns nu lite varstans för den som söker och här är lite reklam för den som är sugen på en avklädd semester. MEN tro nu inte att intelligensen ökar med nakenheten! Genast som folk klär sig nakna börjar en motsatt tragikomisk faschism infinna sig. Nakenfascismen. i Cap d’Agde läser jag nu att de som precis befriat sig nu vill förslava andra:

The Naturist Village has rules requiring nudity as the norm, which ban photography, the wearing of provocative clothing and the display of indecent items. Signs on the beach in 2008 warned against lewd behaviour.

Detta är humor för mig. Jag ler. I mina fantasier spelas de händelser upp som föranlett förbuden. En fantasi är ett gäng Saudier som kommit klädda i arabiska kläder med kameror och teleobjektiv inkl. sina burkabeklädda fruar som givetvis inte fått tillåtelse att titta på den välförsedde svarte mannen som helt sonika valt att dra en stund i härligheten medan männen förtjust fotograferar de nakna kvinnorna på beachen, något de själva drömmer om att göra med både sina fruar och de 70 jungfrur som givetvis väntar i himmelen om de råkar dö i heligt krig. Nåväl. Skämt åt sido.

Sexhotell
Det är inte enbart nakenfiseriet som blomstrar. En svensk, vid namn Berth Milton, vill nu införa gratis rum på en ny hotellkedja mot att paren har sex inför kameror och att filmerna sedan kan köpas av intresserade. Detta är också komik för mig. Det är lite som en flock apor som fluktar och har sex om vart annat, ungefär som Big Brother. Det är som om det liksom plötsligt kommer ske något utöver det vanliga, ex att en apa tar på sig en kungakrona och utbrister det är gott att vara kungen till de andra apornas förtjusning eller gör något som vi alla kan tycka är så tarvligt och ojja oss över. Missförstå mig rätt! Visst är det skönt och naturligt att ha sex ibland, även om man råkar vara kung, men man kan ju åtminståne försöka nå en harmonisk intelligent balans! Ledsen Milton, jag tror inte att ditt projekt kommer bli lyckat. Det finns nämligen redan för mycket gratisporr överallt och folk som byter filmer med varann och jag känner på mig att Big Brother snart kommer ersättas av Big Fucker och då är din buissness över.

Topplessförbud
Det är litegrann i ljuset av detta som förbjudet med topless i Phuket och resten av regionen nästan bleknar, men bara nästan. För visst är detta också tragikomiskt. Landet där kvinnor skjuter pingpongbollar ur vaginan och där prostitution och maffiametoder är i nästan helt öppen dager och polisen tar mutor på löpande band och där de enda få intelligenta individerna som inspirerats av Buddha sitter i lotusposition med leenden och blåvägrar att skaffa intelligenta individer och DET anses vara anständigt. Ja det är faktiskt humor för mig och jag ler bredare än Buddha himself. Sist jag satt under ett träd och tänkte tanken att jag var den mest upplyste människan i världen sket en fågel på mig och då kunde jag endast skratta åt mig själv. T.o.m. fåglar har humor.

Noaks Ark
Det är så att man har god lust att skaffa sig en Noaks Ark som kan sänkas under havsytan och invänta en stor komet som utplånar allt så att man kan börja om med intelligens.

Ark Hotel beskrivs som en självförsörjande oas tack vare att solpanelerna kommer att ge energi och hur ett sinnrikt system renar regnvattnet till dryck.

Lyfta på hatten
En annan fundering är att man skulle ta sig utanför stratosfären i en rymdfarkost fast mer permanent än att slösa bort jordens resurser på folk med för mycket papperslappar med bilder på presidenter.

Ja, fast nu är ju detta enbart ideer som kommer i ett meditativt leende tillstånd. Kanske jag ska fråga er istället för fåglarna om jag är den mest upplyste eller mest galne man ni någonsin träffat?

MrHappy72

Annonser

Kommentarer till: "Komedi – Mattförsäljare, Atomklyvning, Nakenfisar, Sexhotell & Topplessförbud" (4)

 1. Sudarshan das sa:

  Skillnaden mellan galenskap och upplysning är hårfin XD

  Att använda sin intelligens till negativitet, destruktion och döda andra är galenskap.

  Att använda sin intelligens till positivitet, skapande och att få andra att bli mer levande är vägen mot upplysning för alla

 2. jag är inte helt 100% säker på att detta statement alltid gäller. Ibland undrar jag om inte raderingen av Hitler och de som stödde honom i ett tidigt skede i själva verket hade varit positivt, minskat lidande och skapat mer lycka, på samma vis som att frånfället av Olof Palme var negativt. Men samtidigt tror jag att de som stödde Hitler och Hitler själv trodde att de gjorde något bra för Tyskland så kanske det endast är så att vi måste återuppliva diskussionen. Så jag tänker mig att vi alla på olika vis kan sitta på sanningar och att vi alla kan bidra med ideer och att vi behöver en deliberativ diskurs för att sålla agnarna från vetet så att vi kan se problemen ur olika synvinklar och göra en så korrekt bedömning av dem som möjligt. För jag vill att du, Sudarshan das, skall försvara dig om någon vill radera dig och se på det som något positivt och friskt även om den som vill radera dig stryker med i processen. För okunnighet är ju inte avaknaden av kunskap, men en ovilja att ta in ny kunskap. Ja. För oviljan till diskurs är den verkliga okunnigheten personifierad.

 3. anotheraddy sa:

  Ska väl sägas att jag endast läste Phuket avsnittet av din blogg. Vad menar du? ”..enda få intelligenta individerna som inspirerats av Buddha..” till skillnad från de vars intelligens inspirerats av skola, uppfostran och traditioner. Ja, en munk använder inte sin intelligens till att argumentera moral, han är buddhistisk munk, inte kristen.
  Nakna bröst på stranden jämfört med prostitution då. Thailändare gör inte ens den kopplingen. Den som sett en thailändsk tjejs bröst, har i regel gjort innanför de mer eller mindre stängda dörrarna till en Go-Go Bar, Ping-Pong show eller på sitt hotellrum.
  Värsta horan i Thailand visar inte brösten öppet, inte heller på stranden.
  Tycker inte heller att man kan kalla det dubbelmoral, jag räknar med att kommentarerna på Aftonbladet angående prostitutionen och bordeller syftar på sex. Svenska tanters nakna strand bröst och svettiga feta gubbar utan tröja på restauranger, kommer ganska långt ner på listan av vad som får mig att tänka på sex. (Ber om ursäkt för att du kanske blev attackerad för vad nån annan skrivit på AB)
  Tror inte heller nån åkt i fängelse eller fått böter för att vara toppless i Phuket, de flesta thailändarna skrattar åt dem och kanske skakar på huvudet lite.

 4. Jag ser inte Buddhas skrifter och Buddhismen som samma sak. Buddhismen är en religion som består av en massa trams som de flesta andra religioner och Buddha framstår för mig som allt annat än religiös. Han är ”vaken”, ”upplyst”. Han tänker själv.

  Skolan lär dig att Sverige fungerar hederligt, uppfostran lär dig att inte smacka när du äter trots att detta frigör mer smak ur maten och traditioner lär dig ibland att det är rätt att skära av genitalierna på små oskyldiga barn… Dettta gör det än mer viktigt att man tänker själv och ifrågasätter saker.

  Jag tycker det är något naturligt med att folk klär sig hur de vill, även om de går nakna, speciellt när det är varmt. De som säger sig följa Buddha ska vara medvetna om att Buddha under en period befann sig naken i djungeln. Så nakna människor borde väl inom Buddhismen vara helt ok om man nu följer Buddhas exempel. Och på en nakenstrand är nakenheten helt naturlig. Folk bryr sig föga om nakenhet eller kläder när de väl vant sig.

  Det glädjer mig att inte någon åkt i fängelse eller fått böter för att vara toppless i Phuket även om det ännu mer skulle glädja mig med en person som vägrar betala böterna med hänvisningen att Buddha var naken en del av sitt liv också. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: