när du är redo för en intelligent politik

I Aftonbladet läser jag idag att de flesta offren av klustervapen är barn.

Ibland kan man med fog ifrågasätta vad vi fredsivrare pysslar med, men när man ser en denna film om klustervapen är det i alla fall helt uppenbart att det behövs en bättre och intelligentare politik i Sverige och världen.

Denna film ovan som jag hittade via Svenska Freds youtube-kanal får mig att inse att dessa krig vi sett på sistone inte alls handlar om militära mål utan om folkmord. För 98% av de som dödas och skadas av dessa vapen är civila och inte stridande, enligt videon, och det verkar rimligt när man förstår hur detta vapen fungerar.

Argumentet från försvarsministern håller helt enkelt inte i detta fall. Han säger:

I grunden finns det ju ett problem med alla vapen, de skadar och dödar när de träffar. Det är ju tyvärr hela poängen med dem.

Så till den positiva nyheten. Intelligent Union förespråkar fred och familjeplanering för att minska folkmängden, inte invasionskrig och klustervapen såsom resten av den politiska adeln tycks göra idag när de är rungande eniga om att delta i invasionen av Libyen. Därför välkomnar vi i Intelligent Union alla i Svenska Freds att ta en närmare titt på oss och gärna delta i den deliberativa diskursen.

Vi uppmuntrar också alla helhjärtade satsningar på att skicka hjälp till de områden som drabbats värst där varje satsad krona får maximal effekt, samt gynnad handel med de länder som uppför sig och på olika vis bidrar till fred.

MVH
MrHappy72

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: