när du är redo för en intelligent politik

Först måste jag som flitig läsare av denna blogg en varm dag som denna hålla med MrHappy72 i det mesta som han uttrycker.

Det verkar helt tydligt att jordens resurser inte räcker vid en ständigt ökande tillväxt. För det handlar inte enbart om global uppvärmning och tromber. Resurserna är redan på väg att bli uttömda.

Det är ett falskt propagandistisk driftbehov av politikerna att ständigt hävda ”tillväxt” som en lösning på alla problem. Vi behöver inte ekonomisk tillväxt, utan en bättre fördelning av förmögenheterna och tillgångarna.

Se exempelvis exemplen ur denna film om tillväxtens konsekvenser på naturen.

Så här ska vi göra om vi inte ska behöva använda gigantiska råttor för att ev. utjämna populationen: Arbetstiden måste minska eller åtminstone fördelas över till de som saknar arbete. För det är ju orimligt att att hävda att arbetstiden måste öka, så att folk tvingas jobba arselet av sig på övertid, så de nätt och jämt orkar återhämta sig till nästkommande arbetspass, samtidigt som Socialdemokraterna och Allianspartierna kräver att pensionsåldern måste höjas till 68-69 år, samtidigt som arbetslösheten är så hög att unga människor inte får något jobb.

Och trots detta menar etablissemanget samtidigt att vi ska ta emot arbetskraftinvandrare och flyktingar. Vi behöver en mer trovärdig politik. Politiker som är hederliga och trovärdiga!

För att kunna bygga upp den offentliga sektorn, vården, skolan och omsorgen måste pengar öronmärkas så att de verkligen används i barnens, de gamlas och de sjukas bästa intresse så att entreprenörer som sköter sig kan favoriseras enligt avtal och striktare kontroll med verkliga förbättringar som grund och inte bara kortsiktiga nedskärningar.

Det gäller i bespisningslokaler, offentliga lokaler, på ålderdoms och på sjukhem så att de som verkligen behöver resurserna gagnas av dem. Visserligen kan man betala kunnigt folk att utveckla verksamheter m.a.p. ekonomisk slimning och rationalisera saker så att de fungerar bättre, men givetvis måste det ske så att kvaliteten för de behövande och personalen bibehålls på en rimlig nivå, så att de kan känna sig friska, lugna och trygga. Arbetslösheten måste hållas så låg att f- kassan som idag utförsäkrar dem om de varit sjuka mer än 100 daqar i alla fall har en rimlig chans att hitta ett mer passande jobb som kroppen kan klara av utan att bli tvungen att underbjuda. Valet att sluta jobba i en ekonomi med hög arbetslöshet måste givetvis också vara en reell möjlighet.

Fredrik Reinfeldt och company och deras räknenissar ville rädda oss genom ”ekonomisk tillväxt, genom att starta fler företag. Fredrik Reinfeldt menar att vi ska skapa en entereprenöranda för att se till att entreprenörerna ska få så goda möjligeter i små och medelstora företag, genom att ge dem rejäla skattelättnader låg arbets-givar avgifter så de vill anställa. Men nu visar det sig att dessa favörer av våra skattemedel går till deras egna fickor och förmögenheter. Det bidde egentligen inga nya jobb. Så det vi måste göra nu är givetvis att fördela om dessa orimliga rikedomar så de hamnar rätt igen bäst vi kan.

/Erik
Stolt medlem i nätverket Intelligent Union

Annonser

Kommentarer till: "Ny medlem kritiserar Reinfeldt och Socialdemokraterna" (1)

  1. Bidde det inga jobb? Då kan vi ju alltid hitte på meningslösa jobb och annan stress och press så att de inte ser det uppenbara. ;-) Nämligen att jag måste vakna upp och bli en upplyst människa som ifrågasätter idiotin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: