när du är redo för en intelligent politik

Politik bör inte handla om blind tro. Så enkelt är det. Politik bör givetvis baseras på deliberativ demokrati och djupare insikt. Det handlar egentligen bara om vanligt folkvett, något som dock är mycket ovanligt i politiska sammanhang idag, även där beslut tas direktdemokratiskt.

I Aftonbladet idag har vi ett utmärkt exempel. Socialdemokraterna – Ett parti som inte kan välja linje baserat på en deliberativ diskurs och sedan hålla sig till den. Det är partiledaren Håkan Juholt som velar än hit och än dit och inte gör sitt jobb som ledare. Slutligen kommer man fram till att man ska bedriva invasionskrig. Suck. Olof Palme roterar säkert flera varv i graven.

För Socialdemokraterna har inte diskuterat varför man ska invadera Libyen djupare än att alla andra vill att man ska göra det. ”När FN kallar”, heter det. Men vad är då FN och varför vill hela FN invadera Libyen?  Leta i denna blogg och du skall finna några ytterst intressanta saker!

Till de som bör hålla sig borta från politik hör:

1. De som inte kan se samband, d.v.s. de med allt för lågt IQ.
2. De som valt att tro på något som mamma och pappa tror på, d.v.s. blint religiösa som aldrig sökt sanningen själv utan hänvisar till en gammal bok som helig eller en ideologi som är helig.
3. De som valt Håkan Juholt som ledare för att han är så trevlig när han åker runt och fikar i hela Sverige med medlemmarna.
4. De med skyltar som fokuserar på hans mustasch istället för att fokusera på vad han har att komma med.
5. De som inte kan eller vill förstå vad ”tillväxt”, d.v.s. den exponentiella funktionen, kommer resultera i om man inte bestämmer sig för vad som är en rimlig slutnivå.
6. De som tror på allt de läser i tidningen.
7. De som inte söker alternativa förklaringar om tingens ordning.
8. De som inte kan behålla lugnet och ändra uppfattning när de har fel.
9. De som inte förstår hur viktigt det är med intelligent deliberativ demokrati.

Jag har insett att idiotin endast kan avskaffas genom att fler startar på ny kula nytt ex. genom  nätverket Intelligent Union samt valsamverkan genom valsamverkanspartiet och jag hoppas att fler inser detta. Intelligenta människor är varmt välkomna!

/MrHappy72

Dessutom var det intressant att läsa Annarkia om att Gripenplanen ska gå under brittiskt befäl! Usch och fy! Det är dessutom skönt att se att Fotolasse insett vad fler i bloggosfärne nu börjar inse. Den ständigt bullrande Jerker Nilsson svamlar. Jag måste nu helt enkelt anta att han är en helt vanlig PRIME-högerbloggare som inkasserar summor på något hemligt konto för sina märkliga och förvirrade utlåtanden eller helt enkelt behöver semester. Röda berget har vettiga synpunkter om vad debatten egentligen bör handla om. Martin Moberg har också insett vad det handlar om. Fighting for peace is like fucking for virginity.

Kommentarer till: "Varför människor med mindre mental förmåga bör hålla sig borta från politik" (2)

  1. Intressant, men jag tror inte du riktigt har koll på ordet bemedlad. Det har inget med mental status att göra utan handlar om ekonomiska tillgångar. En mindre bemedlad person kan man nog översätta som en fattig person.

    Vet inte riktigt om jag kan hålla med om att man måste vara förmögen för att syssla med politik.

  2. Tack för rättelsen. Det jag menar är givetvis den mentala kapaciteten och inte personers olika ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: