när du är redo för en intelligent politik

Det är komiskt och perfekt. Jag skrattar mot himlen. Det är ingen större skillnad på de pampiga politikerna. Både Juholt och Reinfeldt är för EUs höga arbetslöshet. Både Juholt och Reinfeldt är för pensionärernas sänkta pensioner till förmån för invandringens kostnader.

De säger sig vara för att alla ska ha arbete men deras politik talar sitt tydliga språk. De vill inte att invandrare och ungdomar ska ha jobb alls. Det är ren lögn och DU är sannolikt en av alla som röstat in dem eller kommer fortsätta låta dig luras.

Ingen av dem talar om att dela på jobben. Ingen av dem talar om att sluta betala miljarder till EU-medlemskapet som idag finansierar korruption. Ingen av dem talar intelligent, men här har vi en intelligent diktare som vaket ser igenom lögnen.

TIO RÄTTFÄRDIGA

Här står de nu, pampiga, värdiga,
Mens marknadsfiolerna skorra-
De äro de tio rättfärdiga
Som söktes en gång i gomorra

Alls inte så goda att rå på;
De lyfter sej själva i orden.
Och hade de något att stå på
Så lyfte de hela jorden.

Förunderligt friska i hjärnorna;
människoslukare.
Talar om solen och stjärnorna
för åkerbrukare (4:10 in i detta tal av Juholt i Almedalen)

Sen bärgar de sitt på det torra,
pampiga, värdiga –
Pampiga tio rättfärdiga
Som förstenade Gud och Gomorra

Av Nils Ferlin

MVH
MrHappy72

Kommentarer till: "Rättfärdiga politiker som bärgar sitt på det torra" (2)

 1. erik stratop sa:

  I 40 år har jag väntat på att samhället ska bli bättre att leva i och att min ekonomi ska bli bättre. Under samma tid har jag lyssnat och läst om politikernas utfästelse och löften om förbättringar. Ytterst lite har hänt med svensk välfärd fram till 1995 ungefär. Därefter har det bara gått utför för mig som pensionär och för många andra grupper.

  Det är bara skit med det svenska samhället och de politiker som styr det här landet har bara fördärvat och förstört allt vi har byggt upp. Det enda de har att erbjuda är att sprida lögn-propaganda i medierna om hur duktiga de varit när de skurit ner här och där. De håller på att sälja ut Svenska folkets tillgångar och offentliga institutioner till privata entreprenörer och tror att det blir bra bara man kan sänka skatten. (Jävla idioter)
  Som om man inte skulle behöva betala för det via sin egen plånbok i stället. Självklart blir det så.
  Skatter är absolut nödvändiga för fördelningspolitiken och den generella välfärden.
  Denna pågående ”Moderat-politiken” är en ren katastrof för samhällets fattigaste medborgare (arbetslösa, pensionärer och sjuka, gamla och andra med små marginaler)

  Moderata ”arbetarpartiet”? Fuck off!

 2. Jag har valt att godkänna kommentaren för den får mig att skratta gott. :-) Den är äkta och uttrycker nog den känsla som många har idag. Jag skulle dock vilja se mer positivitet och beskrivningar vad vi vill ha och hur vi ska komma dit. Hur får vi ex. folk att rösta så vi skapar något positivt tillsammans. vad är positivt och hur kommer vi dit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: