när du är redo för en intelligent politik

Ja. Det verkar inte bättre. De har dessutom haffat några av de skyldiga verkar det som. Alldeles utmärkt , anser jag. Haffa gärna fler, även i våra länder och släpp dem inte förrän våra regeringar tar sitt ansvar och våra egna företag bestraffas för att de dumpat avfall i deras vatten!

Beviset ur Motion 2009/10:U6 med anledning av prop. 2009/10:84 Svenskt deltagande i Europeiska unionens marina insats utanför Somalias kust (operation Atalanta):

Vi anser att regeringens proposition inte identifierar detta problem och denna bidragande orsak till sjöröveriets uppkomst tillräckligt. Bland annat har EU:s överdimensionerade och subventionerade fiskeflotta och andra fiskeflottor från väst aktivt medverkat till att illegalt reducera fiskbeståndet avsevärt och att fartyg från väst medvetet förgiftat Somalias kust och hav genom att dumpa radioaktivt och annat giftigt avfall i havet med allvarliga konsekvenser för miljö och människa. Så sent som i juli 2008 larmade FN:s sändebud i Somalia om att havet utanför det krigshärjade landet blivit en soptipp för miljöfarligt avfall från Europa.

DET ÄR NÄSTAN SÅ MAN ÖNSKAR ATT MER ÄN HALVA SVERIGE SKULLE ARRESTERAS FÖR DETTA, men jag tänker i alla fall rösta intelligent nästa val på hederliga fredliga politiker som vill ta sitt ansvar! Det finns två partier i riksdagen som röstat för både fred och är för ett utträde ur EU. tacksamhet för det. Vi kan alltså föra en jämlik politik som gynnar alla i samhället. Vänsterpartiet och SD heter dessa två partier och trots era fel och brister, tack för att ni finns.

Se nu till att hålla er över 4% eller valsamverka! Lite främlingsfientlighet hit eller dit är inget i jämförelse med dessa brott och SD har faktiskt förändrats positivt. Kom ur sandlådan och ta lite ansvar nu! Invandringsfrågan är ett resultat av krig i världen och om ni fredligt enas om att verka för fred tillsammans så kan ju denna fråga tas upp till samtal senare när vi fått stopp på lustigheterna som de andra partierna inkl. S och MP står för!

MVH
MrHappy72

Annonser

Kommentarer till: "Är det verkligens sant? Har piraterna i Somalia rätt?" (6)

 1. erik stratop sa:

  Oavsett att sjöröveri är ett brott som måste sanktioneras med hårda straff, så bör det vara möjligt för Somalia att kräva kompensation genom FN för ett utarmat och förstört fiskevatten, på det att sjöröveriet upphör och att stöldgods återlämnas, sjömän friges utan lösen summor.
  Problemet är att Somaliska regeringen ”uppger sig inte har någon som helst kontroll över piratverksamheten”. Den sker ändå, därför finns det inte heller något att förhandla om i praktiken. Piraterna skiter väl i fisk när det finns piratgods gratis. Fisket kan ju inte ge sådana inkomster. Fisket är ett skenargument, den saken är klar.
  Det bästa är att sänka dem till botten så fort de gör ett försök. Förr eller senare lär de sig nog läxan att avstå. Det blir väl brist på pirater till slut.
  Ett flertal rederier har nu beslutat att beväpna sina fartyg själva. Ett väldigt nödvändigt beslut

  Somalia har pga fattigdom en svårt korrupt regim, som troligen inte i praktiken har något intresse i att få stopp på sjöröveriet trots utfästelser om detta. Miljardbelopp cirkulerar i piratverksamheten och man måste vara osedvanligt korkad om man ska inbilla sig att högre statstjänstemän i regering inte är inblandad i sjöröveriet. Mängder av Kapade fartyg ligger ju förankrade utanför Somalias kust. Har inte Regimen någon vanlig radar som kan ta piraterna när de ankrar upp och lastar ur?
  Varenda snusbillig trålare har ju rader som räcker miltals ut från kusten.

  Ett par flyttbara automatkanoner på varje fartyg skulle göra susen ”Poff splatt och sänk” är nog det enda raka.

 2. erik stratop sa:

  Sjöröveriet är inte något som uppfunnits av Somalia och är inte ett svar på fördärvade fiskevatten. Pirater som kapat laster och människor och t.o.m sålts som slavar har existerat sedan segelfartygens barndom. Liksom krav på lösen-summor. Det har förekommit frekventa kapningar av fartyg tex från Thailand och andra närliggande områden långt före Somalia händelserna som nu pågår. Även från Östafrika. Så är det med detta.

  Får man undra varför de kapar även turistbåtar med semesterfirare som befinner sig 100-tals sjömil från Afrika och begär miljoner i lösen för dem. De förstör ju inte fisket. Pirater är ett jävla pack som man inte förhandlar med. Man avrättar dem på stället!

 3. ”Poff splatt och sänk” verkar ju absolut vara en slags lösning, men kommer den lösa problemet med våra egna pirater som utnyttjar Somalia olagligt? Ingen minsta insats görs ju för att ”Poff splatt och sänka” dem, vad jag vet. Korruptionen och piratfasonerna verkar ju pågå utan någon som helst politisk konsekvens. Folk röstar ju ex. in Carl Bildt och hans parti i val efter val trots misstankarna om folkmord. Ska vi ”Poff splatt och sänka” Carl Bildt och hans parti och resterande politiker som inte ”Poff splatt och sänker” honom och hans fasoner? Eller ska vi sänka hela djävla skiten som invaderar Libyen med ett enda stort ”Poff splatt och sänk”? Det blir S, MP, och hela borgerligheten i ett enda nafs. Det blir ju 90% av den svenska befolkningen som stödjer dem i ett enda stort ”Poff splatt och sänk”. Är det det du vill?

  Om inte. Varför är det mer rätt att agera pirat mot ett helt land än att göra det mot en enskild seglare?

 4. erik stratop sa:

  Du läste nog inte vad jag skrev. Sverige har ju inte förstört deras fiskevatten.

  Vi i Sverige är per capita de största bidragsgivarna till Somalia av alla länder.
  Jo, man förundras över varför marinen bara bordar dem för att fotografera dem och sedan låter piraterna sätta sig i båtarna för att köra hem igen. Så fort marinen närmar sig slänger piraterna alla vapen överbord och låtsas att de är vanliga fiskare. De som tas på bar gärning fängslas givetvis och lämnas över till Somalia där de får återhämta sig ett tag i sinkaburum. Vad som händer sen får vi aldrig veta.

 5. Sveriges moderater har röstat in Bildt http://www.newsmill.se/node/23609

  Vem som är Pirat får du själv avgöra!

  Vad skulle du säga om du rodde runt i Bråviken och blev bordad av ett gäng Somalier?

 6. http://www.somalicruises.com/

  Med den mentalt sjuka attityden på denna hemsida skulle imperiets vita rustningar passa bra. Den visar på den sjuka attityd som nu infunnit sig istället för att försöka förstå problemet och hitta lösningen.

  Problemet heter Överbefolkning i kombination med girighet men också torka som leder till svält, samt piratfasoner och krig.

  Intelligent Union är den mentalt friska humana Lösningen.

  Vad anser du om mat och förnödenheter i utbyte mot sterilisering i Somalia så de slipper vara pirater som riskerar sina egna liv?

  Vad anser du om tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige mot sterilisering så att de som har fått nog av svält i spåren av överbefolkning själva börjar bidra till nedväxten?

  Är inte det mer humant än en utragen svältdöd eller krälande lemlestad i krig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: