när du är redo för en intelligent politik

Jag beklagar sorgen och lidandet för de efterlevande, precis som Norges Statsminister strax kommer ha närvaro nog att göra. De döda har enligt min tro inget mer lidande om det kan vara en tröst för de efterlevande.

För mig har det ingen betydelse om det var en, eller två eller tre nasister, islamister, zionister eller en katoliker precis som Jan Guillo antyder.

För det är när arbetare ställs mot arbetare och ungdomar ställs mot ungdomar i konkurrensen om flickan eller om jobbet som hatet föds som Olof Palme så intelligent menar på i detta klipp.

Och droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Jag känner att det är när Lars Ohly kallar Jimmie Åkesson för ”rasist” som konflikten skapas och saklig diskussion undviks som rasismen växer. Rasismen som egentligen alls inte existerar eller haft fotfäste alls i Sverige någonsin föds då och frodas.

Droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Jag känner att det är när ett helt land visar ungdomarna att man löser konflikter genom invasionskrig, precis som Sverige och Norges regeringar gör, som man legitimerar och lär ungomarna att ta till vapen och att mörda för att lösa konflikter.

Droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Det är när man fattar beslut baserat på vad man själv vill utan att lyssna på andra, utan att lyssna på minoriteter, utan att ta hänsyn till dem, som de till slut får nog.
90% måste lyssna på 10%. Ja. 99% måste lyssna och respektera 1% även i en demokrati om det ska kallas ett ”samhälle”.

Droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Det är de som mobbar och vägrar lyssna som är skyldiga idag, inte bara denna grabb. Det var kanske dina stickord mot någon som gjorde att bägaren tillslut rann över? Eller var det en homosexuell som med sina stickord retade den katolske grabben? Eller var det intoleransen och stickorden mot homosexuella i hans egen kyrka som gjorde det?

Droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Ja. Kanske var det när han bespottades av andra intoleranta för sin intolerans som intoleransen växte?

Droppe för droppe fylls bägaren tills den rinner över.

Hur många fler dåd av detta slag behövs innan den deliberativa demokratiska processen ska börja?

Kan du börja att förstå att ren kärlek endast kan börja genom ren kärlek från dig? Droppe för droppe. Kan du börja att förstå att Enhet är ett binärt ord? En etta eller en nolla. Kan du förstå att antingen finns en enhet i samhället, där alla respekteras och är med, eller så finns det INGEN enhet.

Bli en god människa idag! Du kommer vara den som tjänar mest på det av alla. Bli kompis med både Dalai Lama och en Nazist redan idag, för då visar du i handling att du är för fred, att du vill förstå problemet och vet vet vad Enhet och kärlek betyder. Var modig annars är det DU som är problemet!

MVH
Mrhappy72

Kommentarer till: "Så kan det gå när man inte behandlar intoleranta med tolerans" (14)

 1. Hat leder inte till annat än att man skadas själv i slutänden. – Det är sant!
  Jag var ju inne på det i mitt blogginlägg också, men jag borde kanske lagt till att inte heller vi ”vanliga” ska hata den som gjort något så här förskräckligt.
  Det kommer bara att leda till att vi skadas själva.
  Öppenhet, tolerans och kärlek är ledord vi borde leva efter för att bli lyckliga allihopa.

 2. Så sant. Jag ska prenumerera på din blogg.

 3. erik stratop sa:

  Väldigt bra uttryckt.
  Jag är ganska säker på att alla strävar efter att vara goda mot sin nästa.

  Men vad gör man med sin frustration av all orättfärdighet av all elakhet som andra gör mot ens person. Den måste ju få komma till uttryck i någon form.
  Elakhet och begär efter att orsaka andra skada och lidande har ett ursprung i någon tidigare form av handling, och är en mer eller mindre medfödd drift. Den tillfredsställer narcisisten och egot hos oss. Varenda Psykiater vet att även den mest timida person kan bringas i sådan obalans av affektion att han/hon kan förvandlas till ett vilddjur.
  En av de starkast drifterna nästa jämbördig med sexualiteten är hämd-begäret.
  Ingen ska inbilla sig vara någon Messias .

  De som skriker efter dödsstraff, har i princip samma slags drivkrafter inom sig som mördaren själv.

 4. Tackar. Jag upprepar mig nu för det kan vara viktigt att fundera på. Jag har en tro om att ren kärlek mellan människor kan börja med att man själv börjar bemöta andra med ren kärlek, även om man är oenig i hur man ska hjälpa människor i andra länder med sina problem. Vad tror du? Är jag rätt ute?

 5. När man som du är gör, Erik, kan rasera sin egen självbild om att man alltid är så himla god är man nära ett vaket upplyst tillstånd. Endast när man betraktar en dag i efterhand kan man avgöra om man gjorde gott eller inte…om man kan vara ärlig mot sig själv…

  En mycket svår konst är att vara medveten, ärlig och lugn i varje ögonblick. Är det ens möjligt?

 6. Hur prenumererar jag på din blogg?

 7. erik stratop sa:

  Kärlek är bara ett behov och drift bland många andra. Det vore ju underbart om det hade dominerat världen i större utsträckning, men det är som bekant en naiv föreställning.

  Man torde vara ganska farligt ute om man lever i den föreställningen. Jag vill passa på att citera Advokatsamfundets generaldirektör Anne Ramberg angående kameraövervakning:

  ”Vår tilltro till till kameraöv… bygger på den mycket barnsliga tanken att vi har ett gott samhälle och att alla myndigheter är goda. Tillvaron är inte sådan” säger hon.

  Detta uttalande kunde jag hållit med om redan för 40- 50 år sedan, eftersom jag var medveten reda på 60-70talet. Ju mer man få gå igenom av skärseldarna av besvikelser,
  Desto mer luttrad och erfaren blir man. Förr i tiden fann en viss politisk och juridisk heder ( och du ska inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa osv)
  och det var skamfullt att lura och bedra och manipulera sin nästa. Så är det inte i dag.
  I dag uppfostrar man ungdomar och äldre till egoister och psykopater som ska slå sig fram på egna meriter. Var din egen lyckas smed och ”om du så klampar fram över lik så må det vara hänt” Det kollektivistiska värnande om samhällsgemenskapen och värnandet om det gemensamma offentliga har förtrampats och sålts ut av moderater och alliansen till entreprenörer som ska ha avkastningskrav och vinster.

  Här bör man eftersträva det kategoriska imperativet av”Immanuel kant” och hans skrifter i större utsträckning.

 8. Jovisst vore det trevligt om ren kärlek hade dominerat världen i större utsträckning.

  Mmm.. Kanske är det en naiv föreställning, en vacker dröm.

  För mig, och de flesta andra, är det nog fortfarande hedervärt att hjälpa sin nästa. Tror du inte det? Ingen långsiktighet finns i ett förhållande mellan företag eller människor om det inte baserar sig på ömsesidigt givande och tagande.

  Jag tror du håller med mig om att värnandet om samhällsgemenskapen kan återupprättas och att vi genom en jämlik politik kan återställa de viktiga gemensamma samhällsfunktionerna.

  Jo. Att eftersträva det kategoriska imperativet av”Immanuel kant” är ju helt i linje med ren kärlek anser jag.

 9. He, he… Hade visst råkat ta bort rutan med Meta…
  Nu har jag lagt till en sån där bra funktion med prenumeration via e-post, som du har också. (Det visste jag inte fanns innan jag såg det här.)
  Hoppas den ska funka. :)
  Annars kan man ju alltid prenumerera via feeds i webbläsaren också, men det är ju lite olika i olika webbläsare hur man gör.
  I Firefox ligger den funktionen under bokmärken.

 10. erik stratop sa:

  Man kan vara en god medborgare utan att vara en god människa.
  Staten tar tyvärr ingen hänsyn till om du är en god människa, men betraktar dig som som en god medborgare, endast om du uppfyller dina medborgerliga förpliktelser mot staten.
  Att vara god mot sin nästa uppmuntras inte och belönas heller inte i något statligt, politiskt och juridiskt sammanhang. Endast av ens vänner.

  Vi har en Lagstiftning som endast fokuserar på objektiva fakta på vad lagen säger, inte på moraliska värden och kärleksbudskap. Men man skulle väl önska att den gjorde även det senare. Frågan är hur detta skulle fungera i praktiken.
  Det lönar sig oftast att vara god mot andra, för att det kan ge vinst i andra sammanhang av social natur. Men det finns även en baksida av godhetens och kärlekens natur i kampen för tillvaron och ens existens.
  Det lagen inte beivrar med sanktioner av straff, ger den dessvärre legitimitet åt.
  Detta förhållande missbrukas vanligen av myndigheter och politiker och andra mindre nogräknade personer som ser ett vinst och egennyttigt intresse i detta faktum.

 11. …och lagen kan ju alltid bli intelligentare på punkt efter punkt om vi vill det. :-)

 12. Nu kan Anders Behring Breivik få lägre straff
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/terrordadetinorge/article13850900.ab

  Kanske man tror att detta ska avskräcka fler attentat? Jag tror de har fel. Detta har skett utan rädsla för straff och av inre övertygelse om att han gjorde helt rätt.

  Hans mål var att stoppa invandringen. Fler som honom och det är sannolikt att de faktiskt kan lyckas med detta.

  Även om förvirrade ungdomar och vuxna i Socialdemokratin inte förstår vidden av den kraft som vilar hos unga missnöjda män så kommer garanterat fler attentat (oavsett om de kommmer från nordiska män eller invandrade unga män) göra att denna insikt börjar infinna sig så sakteliga.

  Jag har redan den insikten och erbjuder ett alternativ. Intelligent Union, ett samhälle där människor lyssnar på varann och skapar intelligenta genomtänkta lösningar i konsensus så att vi kan undvika liknande händelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: