när du är redo för en intelligent politik

Aftonbladet och många som idag försöker skapa skuld och skam mot Fredrik Reinfeldt i sorgearbetet för de döda gör idag ett misstag, anser jag. Inget blir bättre av att kasta skit på någon i ett sådant här ögonblick. En varm kram till dig idag Fredrik.

Detta är inte ett ögonblick där politiker, PR-konsulter och journalister ska attackera varann. Detta är en tidpunkt för eftertanke och tid för deliberativ demokrati, dvs. att samtala öppet och att hitta breda lösningar som kan lösa detta problem permanent, inte käbbel.

Reinfeldt må vara höger, ja rentutav kunna kallas ”högerextrem” av vissa, kanske kall som en lyktstolpe en kall kristallnatt en januaridag, med tanke på den politik som förs idag, men detta är i så fall hans personlighet, kanske ett resultat av en kall uppfostran, kanske något han plågas av, men kanske är det faktiskt det som behövs idag mitt i krisen i ett EU-medlemskap, det medlemskap som en majoritet av folket valde.

Ja. Kanske är faktiskt Fredrik den personlighet som folket faktiskt valde att leda landet och som under omständigheterna gör ett ganska bra jobb?

Om det efter ett nyval skulle bli bättre med en högervriden EU-positiv socialdemokrati kan heller ingen lova oavsett hur len i truten en socialdemokrat kan vara.

Visserligen har katolska kristna och konservativa tidigare i historien gynnat högerextrema krafter som drog ut sitt land i invasionskrig, men inget säger väl att de skulle vara inne på den banan igen? Tvärtom så tror jag att Socialdemokratier, Miljöpartiet, den övriga borgerligheten och de kristna börjar vakna nu och förstå vad en fredlig balanserad kapitalism kan åstadkomma samt vad Jesus verkligen talade om.

Skapa nu inte mer konflikter och hat mellan er för då kommer ni ju skapa det ni konstant går runt och gnäller på! Kram på er allihop och bli nu vänner som kan samtala istället!

MrHappy72

PS. Och till Anders vill  jag säga att  min åsikt om evigt ljus är av en helt annan sort som inte involverar kedjor, dvs. det du valde, för några dagar sedan. Men nu har du tid att begrunda detta och jag vill föreslå Epikuros, Vernon Howards och Buddhas ord om tingens ordning.

Kommentarer till: "En varm kram till Fredrik Reinfeldt idag" (1)

  1. Reinfeldt tar till sig kritiken och deltar. Ansvarsfullt.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13498773.ab
    Tacksamhet för det och en kram till till Fredrik Reinfeldt. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: