när du är redo för en intelligent politik

Samtidigt som robotar tar över mer och mer produktion och skapar arbetslöshet vill de rika som håvar hem vinsten ur samma fabriker hålla hårt i sina pengar och inte dela med sig.

Obama ser bekymrad ut även om han tvingats att verka enig. Kan han göra annat? Hans uppgift har blivit att vara den president som får bära hundhuvudet för den oansvariga högerpolitik som kongressen nu genomför.

Det är komiskt att USA framstår som ett land där valet av president helt saknar betydelse för politiken.

Hur vore det med en kongress och en president som går i takt? Det skulle se betydligt mindre tragikomiskt ut för mig.

Jag är faktiskt tacksam för att det är val av parlament och statsminister samtidigt i Sverige när jag ser detta. För även om Sverige inte är perfekt så är det i alla fall mer logiskt på den punkten.

Ren kärlek till alla människor, djur och natur.
/MrHappy72

Annonser

Kommentarer till: "Kongressen i USA bestämmer, inte Obama." (3)

 1. Bipartisanpolitiska opinionbildningar har inte förbättrat världen. ‘Oansvarig politik’ är bara ett uttryck för fortsatt splittring och ett försök att lösa problem genom det huvudsakliga problemets konsekvenser.

 2. På sätt å vis bär det mig emot att inse att beslutet kanske är rätt, just nu, kortsiktigt, trots att det tagits av rika demokrater och republikaner som har allt förspännt.

  Det beror på att världen i dag har för mycket frihandel och med frihandel krävs ett race mot bottnen. Underklassen i USA måste tryckas ner på kinesisk lönenivå, helt enkelt, och miljonärerna måste hållas kvar i landet.

  Vill man ha alla rätt finns det endast två partier öv er 4% som gör rätt idag i Sverige med ett tydligt Ut ur EU och därmed stoppad frihandel och det är Vänsterpartiet och SD.

 3. http://en.wikipedia.org/wiki/Bipartisanship

  Bipartisanship är alltså när två parter, i detta fall kongressen och Obama, måste enas om en lösning. Jag är inte helt emot detta, men det är tveksamt om den lösning de kommit fram till skapats genom deliberativ demokrati och att den verkligen skulle vara i det allmänas bästa intresse.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Deliberativ_demokrati

  Jag tror snarare på att Obama och de flesta andra i kongressen genomfört beslutet med tanke på sina egna plånböcker, precis som det tycks fungera i sveriges riksdag mellan sossar och borgare.

  Amerikanska löner och Kinesiska löner kommer STRAX mötas någonstans på mitten, I FRIHANDELNS OCH GLOBALISERINGENS NAMN, och sedan sjunka allt medan resurserna tar slut och befolkningarna ökar.

  GNYENDE, KRIG OCH REVOLUTIONER ÄR ATT VÄNTA, KNAPPAST EVOLUTION, såsom Intelligent Union förespråkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: