när du är redo för en intelligent politik

Hej älskade läsare!

Jag läser idag Kuniri och Jesper gör mig idag uppmärksam på att intelligensen ökar i Moderaterna där Fredrik Reinfeldt ifrågasätter konsumtionshysterin.

Vi måste lyssna på att allt fler ifrågasätter konsumtionssamhället och hetsen att hela tiden köpa nya saker. Detta hänger också ihop med klimatpolitiken, sade Fredrik Reinfeldt i torsdagens öppningstal till moderatstämman i Örebro.

Tacksamhet för det Jesper och Fredrik.

Fredrik Reinfelt säger
:

Det är människan som politiken är satt att tjäna. Det är människan som politiken måste ha som sin startpunkt och sitt mål.

Det kan vara en bra utgångspunkt för en ny fräsch moderat politik. För människan behöver naturen  och balans för att må bra. Jag välkomnar de orden.

För kanske är det så att Fredrik Reinfeldt nu börjat skriva sin egna gröna bok, precis som Khadaffi, som kommer gynna oss alla, hela folket i Sverige, och inte enbart gräddhyllan?

Trots detta är Jesper skeptisk och visst får man väl anse att detta är en kovändning som står i bjärt kontrast till den politik som hela det borgerliga och socialdemokratiska etablissemanget hittills stått för.

Miljöpartiet får väl också läggas till den människofientliga skaran här eftersom partiet skapades av en folkpartist och snabbt infiltrerades av högerfolk som saknar empati för människor som har det knapert och dessutom numera är för att bidra till EUs miljövidrighet genom att stötta det dödsdömda projeket.

Miljöpartiet – Partiet som vill att du som är rik borgare ska kunna handla miljömärkt och få hög lön i Bryssel.

Men nu till saken! Ska vi uppmuntra förändringen eller misstro den?

Mitt svar är att vi skall stötta honom i dessa ord, för orden är det absolut inget fel på. Kanske på handlingen, men vi ska se på vårt eget hycklande om vi är medlemmar i ett ”Miljöparti” som också hyckar så det viner i knutarna!

Vi ska krama om hans ord med värme och fortsätta samtalet med Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt och försöka komma underfund med om denna kovändning är sann eller bara ett sätt att locka röster inför nästa val! Väljarna är de som ska avgöra vilka politiker som kan leda landet och bidra bäst till människorna och naturen!

Så jag manar Jesper till lugn och sans och istället sluta upp med sitt eget hycklande! Fredrik är idag inte ett hot men kanske en tillgång för en bättre och mänskligare politik som kommer leda till en grönare politik.

Så låt oss vara positiva, för hur svårt kommer han inte ha det inom Moderaterna med alla som älskar tillväxt och inte vill se realiteterna? Tillväxt är omöjlig i oändlighet. Kanske kommer de börja jiddra om ”grön tillväxt” precis likt religiösa miljöpartister som saknar hjärna och hänvisar till blind religion som leder till förödelse?

Då behöver han kanske oss, vi fåtalet intelligenta människor som likt honom nu börjat förstå den exponentiella funktionen, vi som kan tänka längre än tre steg framåt och se sambanden. Jag talar nu alltså inte om de idioter som fyller maillistor och interna forum med sin idioti. Ex. ”Alla kan leva på en yta stor om Gotland” eller ” Vi ska ha fungerande tillväxt.” NEJ. Jag talar alltså inte om idioterna.

Kanske behöver Fredrik Reinfeldt oss och vi honom för att klara av den pedagogiska utmaningen att göra de mindre bemedlade inom partierna till eget tänkande människor eller åtminstone bemedlade nog att följa vårt ledarskap? Jag är i alla fall beredd att lägga allt annat åt sidan om vi kan börja få intelligens i Sveriges politik.

Mest trovärdighet utom mig själv har idag Jan Milld, Socialdemokraten som bytte till Sverigedemokraterna p.g.a. galaen invandringspolitik och Joakim Philstand-Trulp, Miljöpartisten som startade Gröna partiet i brist på grön politik. Båda människor som kan tänka i flera steg, vara öppna för nya fakta och ändra uppfattning. Politiker värda att styra landet.

Så kram till Joakim, Jesper, Jan och Fredrik idag. Ni behövs och jag älskar er för ni synes mig vara människor som kan vara konsekventa och värda att vara mina intelligenta vänner.

Martin

Ps. Vill dessutom rekommendera detta frågeformulär om ”gamla” moderaterna när vi nu hoppas på de ”nya” moderaterna.

Dessutom:
Negativa ord från Aftonbladet om Moderaternas historia som vi tycker är lite att kasta sten i glashus. Mer negativism från Aftonbladet. Var mer positiva nu AB! de vill ju bli rena från smutsen nu. De heter ju ”nya” moderaterna nu. Låt oss vara lite mer försiktiga när de försöker stå för något gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: