när du är redo för en intelligent politik

Hur tänker Fredrik Reinfeldt och gänget egentligen? Kan någon moderat förklara för mig så vore jag tacksam?

Först vill flera toppar i moderaterna att vi ska gå med i EMU när hela rasket är väg mot avgunden och vi istället borde tala om utträde ur EU och eventuellt skapa en nordisk union utan PIIGS-länderna och utan de problem som dessa korrumperade länder skapat.

Hur resonerar en moderat om detta? Är verkligen alla moderater med på fortsatt medlemskap med länder som inte är seriösa? Beror detta på mutor från maffian eller vad är det frågan om?

Sedan vill Fredrik Reinfeldt att äldre ska jobba längre när vi samtidigt har arbetslöshet som kostar samhället en enorm massa pengar. Nu är ju inte detta enbart moderaternas idé, men tydligen även vissa toppar inom sossarna. Hur tänker ni nu? Varför inte dela på jobben istället så att alla kan vara med och dra tillsammans?

Fredrik Reinfeldt säger i Aftonbladet att:

– Jag tror inte att det finns en hink med jobb i Sverige, och så när de är fördelade, då är jobben slut. Det går att se fler jobb växa fram. Det har vi sett, även i den mörkaste av lågkonjunktur så växer det fram nya jobb på svensk arbetsmarknad. Det gäller bara att se fram att de som försvinner inte är fler.

Intressant tanke Fredrik men om en kommun ex. beslutar om att bygga ett sjukhus och företaget anställer polacker istället för svenskar kan ju knappast svenska byggnadsjobbar hitta på ett eget sjukhus och bygga det för pengar som inte finns, eller har jag fel? Räcker det inte med ett sjukhus? Måste vi hitta på ett till och var ska pengarna till detta extra sjukhus komma ifrån? Polacker som skadar sig i byggandet av det statliga sjukhuset och vill köpa privat svensk vård? Hur får ni ihop det egentligen? Varför ska vi försöka hitta på produktion och konsumtion som inte behövs?

Förklara för mig hur ni tänker!

Intressant är också att alla inkl. moderater kan spara pengar på att Fredrik Reinfelt förlorar nästa val:

Då förlorar han rejält med pengar personligen om han inte vinner nästa val. – Ja det gör han absolut, säger Ylva Wiklund.

Det gör i alla fall mig oerhört motiverad att få in partier i riksdagen som effektivt kan se till att det sker. Mitt förslag heter Valsamverkanspartiet där jag även välkomnar nya moderata initiativ så att Fredrik kan stoppas.

Jag är också glad att 90% av svenska folket är ganska vettigt.

Nio av tio säger nej
till att jobba till 75 år

Tacksamhet för det. Men vad pågår egentligen i en moderats huvud idag, det undrar jag …

Kram
Martin Gustavsson

Kommentarer till: "Kan någon moderat förklara varför vi ska jobba till 75 års ålder?" (5)

 1. Det är väl uppenbart vilken styrning pågår. Hörde Reinfelt i radion ”ska vi ha åldringsvård och sjukvård måste vi jobba mer”. Då bortser han ifrån de stora vinster som görs inom den sektorn numera, och även andra politiska åtgärder som utarmat landet. EU är ett elände, se vad som händer i Grekland, och tydligen dikterar Tyskland villkoren. Att Sverige har så fina siffror utåt beror på att man sas offrat en del här i landet. Jag kommer absolut inte rösta på ngt av de etablerade partierna 2014.

 2. erik stratop sa:

  Det är naturligtvis för att människor ska hinna dö innan de får pension, så att de slipper belasta stadskassan. För om det blir mer pengar i statens kassakista så kan ju dessa sjuka moderatpolitiker antagligen höja sina redan allt för höga arvoden ännu mer eller ta emot ännu fler flyktingar.

  Det vore ju bättre att man som sjuk och skadad pensionär fick rekvirera en revolver från staten, så man kunde göra slut på sig själv och inte ligga samhället till last. Det är väl det som ligger bakom denna vansinniga ide`. Det är ta mig tusan en typisk moderat ide`.

  Finns det överhuvud taget något bra någonsin som Moderaterna gjort för fattiga pensionärer. Vi får ju tom betala mer i skatt för att de som redan har det gott ställt ska få jobbskatteavdrag varenda år efter år efter år, så att inkomstklyftorna har ökat lavinartat sedan Moderaterna och den övriga alliansen kom till makten.
  De tyckte tom att det var viktigare att sänka restaurangmomsen än att pensionärer arbetslösa och sjuka kunde få äta sig mätta. Åt helvete med borgerliga regeringar.

 3. […] kunna marchera i takt med tiden och det som Fredrik Reinfeldt nu vill lägga på folket genom att höja pensionsåldern till 75 samtidigt som vi givetvis borde rationalisera bort fler och fler jobb istället och sänka […]

 4. Mer folk till sökande arbete håller lönerna på en låg nivå. Du dör förhoppningsvis innan du når pensionsåldern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: