när du är redo för en intelligent politik

Det är intressant att se att Sverige mitt i krisen inte drar in skatt från ett av sina större företag som samtidigt gått med vinst. Ännu mer intressant är det att se att de gärna skulle göra det men inte kan styra över detta.

E24 – Vi skulle gärna betala bolagsskatt i Sverige, men det är inget vi styr över, säger Volvos presschef Mårten Wikforss.

Artikeln går tyvärr inte in djupare på vem det är som styr detta. En sak är säker, det är Sveriges riksdag som styr över Sveriges skattelagar, inte Intelligent Union…än.

MVH
Martin Gustavsson

 

 

Annonser

Kommentarer till: "E24 – Volvo betalar ingen bolagskatt i Sverige" (4)

  1. Chokerande… Och högre löner till arbetarna, som skull genrat lite mera penga till sverige är väl inte att tänka på. Menar alla dessa reaarbetsländer som nu fins lite här och där tycks ju bara bli flera… SAABla oväsen kaske det då blir…….

  2. Det går alltid bra att säga man vill. När man inte behöver det …

  3. Det är hans uppgift att framställa Volvo i god dager så det har jag full förståelse för att han gör.

  4. När riksdagen, höger, MP och Sossar tillsammans, och facken dessutom, driver på en osolidarisk odemokratisk EU-politik med hög arbetslöshet och vägrar sänka arbetstiden så att vi kan dela på jobben, kan det då bli ett annat resultat än konkurrens mot bottnen om de få jobb som blir över? Nej. Givetvis inte. Men att detta så sakteliga ska sjunka in i den vanlige arbetarens huvud är väl för mycket att begära…trots Socialdemokraternas fina historik före palmemordet.

    Den vanlige arbetaren som alltid röstat på Socialdemokraterna vill ju inte ens börja förstå samband i tre led. DET är inte något som en Sosse vill göra, för det kräver ju ansträngning att börja förstå något lite djupare. …men kanske ska man ändå vara glad att både SD och V växer nu….det är ju faktiskt en ganska positiv reaktion om något på två eftersatta områden; Solidaritetsmedvetande och Balansmedvetande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: